Čebureky – smažené masové kapsy

 

Těsto:
500 g prosáté hladké mouky
300 ml vařící vody
1 lžíce oleje
1/2 lžičky soli
1 vejce
Náplň:
500 g vepřového nebo jehněčího masa
sůl a pepř
trochu mleté papriky
1 cibule
100 ml studené vody
Do vařící vody dáme sůl a olej a přidáme 80 g mouky. Vše důkladně promícháme a pozor, abychom se neopařili!
Necháme vychladnout a poté přidáme vajíčko a ostatní mouku. Dobře vypracujeme těsto a na hodinu uložíme do lednice. Po půlhodině těsto jednou propracujeme a znovu uložíme do lednice.
Zatím si připravíme náplň. Maso rozemeleme, přilijeme studenou vodu, sůl, pepř a nadrobno nasekanou cibuli. Vše promícháme a necháme v ledničce čekat až bude odpočinuté těsto.
Odleželé těsto vyválíme na placku tenkou asi 4 mm a vykrájíme kolečka o průměru asi 10 – 12 cm. Okraje potřeme vodou a na polovinu kolečka vložíme váleček z masa. Přeložíme těsto a vidličkou okraje přimáčkneme. Kapsy vkládáme do rozpáleného oleje a usmažíme do zlatohněda.
Čebureky chutnají skvěle teplé i studené.
1
0

2 komentáře “Čebureky – smažené masové kapsy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *