Plněná sekaná

 

1 kg mletého masa ( drůbeží nebo hovězí s vepřovým)
sůl, pepř
majoránka, česnek
1 vajíčko
trocha strouhanky
Na náplň:
100 – 150 g anglické slaniny
5 – 6 vajec
kousek másla
sůl a pepř
klobása nebo trampské cigáro
Mleté maso ochutíme solí , prolisovaným česnekem a kořením, přidáme vajíčko a strouhanku. Vše propracujeme a rozprostřeme na potravinářskou folii. Poklademe plátky anglické slaniny. Vejce rozšleháme vidličkou, osolíme a opepříme a vlijeme do pánve s rozehřátým máslem. Udělám omeletu nebo míchaná vejce. Položíme na mleté maso se slaninou a přidáme trampské cigáro nebo klobásu. Opatrně pomocí folie balíme jako roládu a utahujeme. Zabalíme do folie, řádně utáhneme a zabalíme ještě do alobalu. Pak vložíme do pekáčku s trochou vody a upečeme. pečeme asi hodinu a před koncem rozbalíme , aby se udělala kůrčička. Roláda se nejlépe nakrájí , když vystydne, nerozpadává se.
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší a chutná skvěle i studená s hořčicí, okurkou a chlebem.
1
0

2 komentáře “Plněná sekaná

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *