
1 kg vepřové krkovičky
sůl a pepř
čerstvý rozmarýn
čerstvý tymián
petrželka
česnek
150 g anglické slaniny
Šťáva
výpek z masa
70 ml červeného vína
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce povidel
1 lžička hořčice
sůl
vývar podle potřeby
plátek másla
Z masa uděláme plát, naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran a posypeme nasekaným česnekem a bylinkami. Poklademe slaninou a pevně zavineme. Obalíme v bylinkách a ovážeme potravinářským provázkem. Zabalíme do pečícího papíru a pak do alobalu. Vložíme do pekáčku s trochou vody. Pečeme přikryté asi hodinu a pak rozbalíme a dopečeme.
Výpek z masa vlijeme do pánve, přivedeme k varu a přilijeme víno, po chvíli přidáme mouku, hořčici, povidla, vývar podle potřeby, provaříme, dochutíme podle potřeby solí a přecedíme. Nakonec vmícháme studené máslo.
Nádherné
Moc děkuji