Chlebíček se sýrovou náplní s bylinkami

400 g hladké mouky
1 lžička soli
10 g sušeného droždí + troška cukru
200 – 250 ml vlahého mléka
1 vejce
 lžíce olivového oleje
Náplň.
350 ml mléka
1 a půl lžíce solamylu
sůl
2 stroužky nastrouhaného česneku
250 g strouhané goudy
150 g strouhaného parmazánu
1 lžíce změklého másla
2 lžíce nasekaných bylinek (petrželka a pažitka)
vajíčko na potření
Mouku prosejeme a smícháme se solí.  Uděláme důlek, vsypeme droždí, přidáme trošku cukru a zalijeme trochou mléka. Do zbylého mléka rozkvedláme vajíčko a zamícháme olej. Vlijeme do mouky a propracujeme těsto, necháme vykynout na teplém místě.
Mléko vlijeme do kastrolu a přidáme sůl, solamyl a nastrouhaný česnek. Mícháme do zhoustnutí, pak postupně přidáváme po částech strouhaný sýr a mícháme, aby se rozpustil. Nakonec vmícháme bylinky a máslo. Odstavíme a necháme vystydnout.
Vykynuté těsto rozválíme na obdélník a potřeme vychladlou náplní. Stočíme jako roládu a vložíme do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem. Na chlebíčku ostrým nožem uděláme šikmé zářezy, ale jen na povrchu ne hluboko. Necháme ještě chvilku kynout a pak potřeme rozšlehaným vajíčkem. 
Vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 st. Teplotu stáhneme na 190 st. a pečeme asi 50 minut podle typu trouby. Hotový chlebíček necháme vychladnout a pak krájíme. 
0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *