Zemlbába s tvarohem

 

8 rohlíků nebo 1 vánočka (kupovaná)
mléko podle potřeby
3-4 vejce (z bílků sníh)
asi 6 jablek
cukr podle chuti
mletá skořice
máslo
rozinky a ořechy
Tvarohová náplň:
500 g tvarohu
cukr podle chuti
2 vejce
trochu mléka
Tvaroh ušleháme s cukrem, mlékem a žloutky, pak přidáme sníh z bílků.
V mléce rozšleháme žloutky a namáčíme do nich nakrájené rohlíky nebo vánočku. (z vánočky je žemlovka ještě chutnější). Zapékací mísu vymazanou máslem poklademe namočeným pečivem. Oloupaná jablka zbavená jadřinců rovnoměrně rozložíme na pečivo. Posypeme cukrem, mletou skořicí, rozinkami a ořechy. Na jablka rozprostřeme ušlehaný tvaroh a poklademe další vrstvou namočeného pečiva. Zbytkem mléka polijeme žemlovku, poklademe kousky másla a na povrch rozetřeme sníh z bílků. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova. Před podáváním žemlovku pocukrujeme.
0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *