Vepřové na rajčatech s rýží

 

(Dieta č.4 s omezením tuků –  podáváme např. při onemocnění žlučníku a slinivky po ukončení akutních potíží)
4 porce
4 plátky libové vepřové kýty nebo pečeně
sůl
špetka vegety
150 ml- 200 ml netučného vývaru nebo vody
1 malá plechovka protlaku
3 větší rajčata
Z masa odstraníme všechen tuk a  naklepeme a osolíme. Hlubší pánev (používám nerezovou se sendvičovým dnem),  dáme na plotnu a až je zahřátá položíme maso (vaříme úplně bez tuku). Po chvíli maso podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme do měkka. Pak přidáme protlak a špetku vegety.
Rajčata nařízneme do kříže a na chvilku ponoříme do vařící vody, pak zchladíme ve studené vodě a sloupneme slupku. Rajčata rozkrojíme a vydlabeme, nesmí tak být žádná zrníčka. Nakrájíme na proužky a přidáme k masu.
Pokud se nám zdá omáčka příliš kyselá, trochu ji přisladíme.
Rýže:
1 hrnek rýže
2 hrnky vody
sůl
Rýží dobře propláchneme studenou vodou a dáme do remosky, nebo pekáčku. Zalijeme  vodou, osolíme a upečeme doměkka. Na talíři můžeme ozdobit pažitkou nebo petrželkou.
1
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *