Špekové knedlíky

500 g hrubé mouky

6 rohlíků

100 g uzené slaniny

3 vejce

žloutky

sůl

voda dle potřeby

250 g uzeného masa

osolená voda na vaření knedlíků a rozpuštěné sádlo na omaštění.

Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi a když pustí tuk , přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a za stálého míchání je osmahneme. Mouku nasypeme do hluboké mísy a vmícháme do ní sůl, vejce a žloutky . Postupně přidáváme vodu a stále mícháme , až vznikne řidší těsto .Pak do něj vmícháme připravené kostičky rohlíků a drobně nakrájené uzené maso a nasekanou petrželku. Těsto necháme v teple hodinu odpočinout – během této doby zhoustne. Pak z něj mokrýma rukama vytvarujeme kulaté knedlíky veliké asi jako tenisový míček. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme zvolna 20 minut. Po vyjmutí je v míse ihned promícháme s rozpuštěným sádlem. Podáváme se zelím a osmaženou cibulí.

0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *