Polévka z podmáslí

 

1 l podmáslí
4-5 středně velkých brambor
3 – 4 stroužky česneku
kopr
kmín
sůl
nové koření
bobkový list
celý pepř
ocet
1-2 lžíce hladké mouky
lžička másla
5 vajec vařených natvrdo
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou jen tak, aby byly potopené, přidáme sůl a koření a uvaříme doměkka. V podmáslí rozkvedláme mouku a vlijeme do brambor, provaříme.  Přidáme nasekaný kopr, prolisovaný česnek a a ochutíme octem. Nakonec vložíme lžičku másla a nakrájená vajíčka.
(Na koření použijeme uzavíratelné sítko na čaj.)
0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *