Citronová babeta

 

4 vejce (žloutky oddělit od bílků)
200 g jemného krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek
250 g polohrubé mouky
100 ml vody
100 ml rostlinného oleje
2 citrony (z 1 citronu kůra, šťáva ze 2 citronů)
tuk a polohrubá mouka na vysypání formy
Žloutky ušleháme s oběma cukry, cukr se musí rozpustit. Přidáme mouku s kypřícím práškem, olej, vodu, citronovou kůru a šťávu, ušleháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a vložíme do předem vyhřáté trouby.
Pečeme na 170 st. asi 40 minut podle typu trouby.
2
0

2 komentáře “Citronová babeta

    1. Moc děkuji Naděnko, u nás již léta oblíbená. Kdysi jsme si ji kupovali s holkama na intru, už jsem na ni skoro zapomněla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *