Uzený bůček, kysané zelí a bramborový knedlík

 

asi 750 g domácího uzeného bůčku
600 g kysaného zelí
1 cibule
cukr podle chuti
sůl a kmín
kousek sádla
1 lžička hladké mouky
Bramborové knedlíky:
500 g den předem uvařené brambory
lžička soli
1 vejce
100 g hrubé mouky
100 g polohrubé mouky
Sosíček:
70 g špeku
1  velká cibule
lžička sádla
sůl, pepř, česnek
lžička hladké mouky
Knedlíky:
Oloupané brambory prolisujeme nebo nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl, vajíčko a propracujeme těsto. Rozdělíme na 4 díly a uděláme válečky. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut.
Zelí:
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme zelí, kmín, sůl, cukr a podusíme, podle potřeby podlijeme vodou. Pak poprášíme moukou a promícháme a podusíme.
Sosíček:
Na pánvi rozškvaříme kostičky špeku a přidáme najemno nakrájenou cibuli, vyškvaříme a osmahneme do hněda, ale nesmíme připálit, cibule by zhořkla. Zaprášíme moukou, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek , můžeme dochutit troškou worcesteru a špetkou podravky podle chuti.
1
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.