Nadýchané lívance

 

15 g droždí nebo sáček 10 g sušeného

30 g cukru

špetka soli

1/2 l vlahého mléka

1 vejce

300 g hladké mouky

kůra z 1 citronu

olej na smažení

Droždí rozdrobíme do mísy, rozetřeme s cukrem a s troškou vlahého mléka, necháme asi 5 minut. Pak přidáme postupně ostatní suroviny, metlou dobře promícháme a přikryjeme utěrkou. Necháme asi půl hodiny kynout. Pak nabíráme lžicí a na lívanečníku jemně potřeném olejem smažíme lívanečky. Na lívance můžeme použít i malou pánev. Podáváme s marmeládou a kysanou smetanou nebo šlehačkou.

0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *