Hortobáďské zapečené palačinky plněné masem (Maďarsko)

Palačinky (6 ks)
200 ml mléka
5 polévkových lžic hladké mouky
1 vejce
sůl
olej
 
Náplň:
400 g vepřového masa (plecka)
1 větší cibule
1 paprika zelená
1 rajče
1 lžíce sádla
2 lžíce protlaku
asi 300 -400 ml vývaru z kostí
250 ml kysané smetany
mletá paprika
sůl a pepř
sekaná petrželka
 
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Přidáme nakrájené maso na malé kostičky, mletou papriku, sůl, pepř, papriku a rajče., protlak. Orestujeme a podlijeme vývarem, necháme dusit doměkka. Maso vyjmeme a do omáčky vmícháme polovinu smetany. Trochu smetany dáme do masa a lehce tyčovým mixérem rozmixujeme , ne úplně na kaši jen nahrubo.
Ze surovin na palačinky vymícháme těsto a usmažíme 6 palačinek.
Naplníme je masovou směsí, zabalíme a poklademe do zapékacích misek. Palačinky v miskách zalijeme polovinou omáčky a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Zapékáme na 220 st. asi 15 minut.
Hotové polijeme zbylou omáčkou, ozdobíme kysanou smetanou a petrželkou.
0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *