
(hrnek 250 ml)
1,5 hrnku hladké pšeničné mouky
1,5 hrnku špaldové celozrnné mouky
1 kávová lžička sušeného droždí
2 lžičky soli
1 lžička drceného kmínu
1,5 hrnku vlažné vody
slunečnicová semínka
Do mísy dáme mouku, promícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, vsypeme droždí a zalijeme vodou, po chvilce přidáme semínka, kmín a zamícháme vařečkou, aby se vše spojilo. Nemusíme příliš hnětat. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout při pokojové teplotě. kynout necháme minimálně 6 hodin a maximálně 12 hodin. Já jsem nechala kynout 8 hodin . Když je těsto vykynuté připravíme si troubu a hrnec , ve kterém budeme péct. Hrnec vyložíme pečícím papírem a přiklopíme pokličkou, vložíme do trouby a troubu zahřejeme na 250 st. Do horkého hrnce vyklopíme těsto, posypeme semínky a přikryjeme poklicí a dáme do trouby do spodnější části. Pečeme přikryté 30 minut, pak sundáme pokličku, teplotu snížíme na 230 st. a pečeme 20 minut, kůrka bude krásně křupavá. Hotový chléb vyjmeme z hrnce a necháme vychladnout na mřížce.
Dobrý den. Mohla bych použít i čerstvé droždí?
Jinak chlebíček jedna radost a nejen chleba, vše, co tady vidím je k sežrání.😉
Jarka
Romanko recepty všechny sleduji,jsou moc super
Budu zkoušet diky
Maruško, moc děkuji, napiš jak Ti chutnalo.