Hrášková kaše, křupavá slanina a zastřená vejce

 

2 porce
1 balení mraženého hrášku (450 g)
1 cibule
plátek másla
sůl a pepř
trochu smetany podle potřeby
4 vejce
lžíce octa
anglická slanina 
Na másle zpěníme cibuli, přidáme mražený hrášek, osolíme , opepříme a trošku podlijeme   smetanou. Povaříme  a tyčovým mixérem rozmixujeme a přidáme ještě smetanu. 
Do hrnce dáme vařit vodu s octem, jakmile začne vařit zamícháme, aby se utvořil vír a doprostřed vložíme v naběračce vyklepnuté vajíčko. Opatrně ho vyklopíme a zmírníme var, vaříme 4 minuty. 
Podáváme s opečenou slaninou. 
0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.