Vepřová pečeně na houbách s hrnkovým knedlíkem

 

6 plátků vepřové pečeně
sůl a pepř
1 cibule
50 g špeku
lžíce oleje
lžička másla
hrnek sušených předem namočených hub
lžíce hladké mouky
asi 300 ml vývaru
Maso přes folii naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji krátce opečeme z obou stran a pak maso vyjmeme a přikryjeme pokličkou. Do výpeku dáme nadrobno  nakrájený špek , orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme dozlatova a přidáme scezené houby, zaprášíme moukou , zalijeme vývarem, promícháme a vložíme opečené maso. Dusíme doměkka a nakonec přidáme máslo.
Hrnkové knedlíky
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek mléka
2 rohlíky
2 vejce
lžička soli
nasekaná petrželka nebo pažitka
Olej na vymazání hrnečků (3-4 hrnky)
Do mísy nakrájíme na kostičky 2 rohlíky. V mléce rozšleháme žloutky a sůl, vlijeme na rohlíky a promícháme. Pak přidáme mouku , petrželku nebo pažitku a nakonec sníh z bílků. Promícháme.
Hrnky dobře vymažeme olejem a naplníme těstem do dvou třetin. Vložíme do hrnce a nalijeme vodu tak, aby sahala do poloviny oušek. Přikryjeme pokličkou a jakmile začne voda vařit, vaříme 30 minut.
Hotové knedlíky opatrně nožem uvolníme od stěn hrnku a pak vyklopíme, nakrájíme nití.
0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *