Vepřové kotlety na tymiánu

4 porce
4 vepřové kotlety bez kosti
sůl a pepř
hrst čerstvého tymiánu
2 stroužky prolisovaného česneku
1 cibule
150 g anglické slaniny
lžíce sádla
kousek čili papričky
Maso naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme, potřeme česnekem a posypeme nasekaným tymiánem. Uložíme na noc do ledničky.
Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do tmavší barvy, ale nespálit! Pak přidáme sádlo a po chvíli přidáme kotlety. Z obou stran je opečeme doměkka, ke konci přidáme nasekanou čili papričku. Maso vyjmeme a výpek trochu podlijeme vodou a zredukujeme. Podáváme s máslovými  šťouchanými bramborami.
3
0

4 komentáře “Vepřové kotlety na tymiánu

  1. Recept vypadá nádherně, fotka rovněž, ale nechápu slovo „zredukovat“. Mohla byste mi to vysvětlit.
    Děkuji. Bautrová H.
    P.s. Ty vaše recepty nemají chybu. Je tady hodně na koukání, a hlavně veliká inspirace.
    🤗

    1. Dobrý den, zatím jsem tento chleba dělala jen se sušeným, ale myslím, že čerstvé nebude problém. Jsem začátečník v pečení chleba a mám radost, že se mi hned první pokusy podařily.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *