Pečená krkovička, hlávkové zelí s červeným vínem a bramborovým knedlíkem

1 kg vepřové krkovice
sůl, kmín
česnek
cibule
sádlo
trošku hladké mouky na šťávu z masa
Maso osolíme, pokmínujeme , dáme do pekáče, přidáme česnek, větší kusy cibule a sádlo. Přikryjeme  a pečeme v troubě, před dokončením pečení odkryjeme. 
Měkké maso vyjmeme, pekáč umístíme na sporák a šťávu z masa vysmahneme, pak trošku zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vodou. Dobře rozmícháme a provaříme. 
 
Zelí
menší hlávka červeného zelí
1 cibule
lžíce sádla
sůl a pepř
kmín
2 hřebíčky
2 dcl červeného vína
půlka jablka
cukr podle chuti
ocet
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme hřebíček, cukr dle chuti, nastrouhané  jablko  a podlijeme vínem. Necháme odkryté, aby vyšel alkohol a pak přikryjeme pokličkou. Dusíme a pokud je třeba podlijeme ještě trochu vodou. trošku zaprášíme moukou a dobře promícháme a dochutíme octem. 
 
Bramborové knedlíky
600 g brambor uvařených den předem ve slupce
lžička soli
200 g hrubé mouky
1 vajíčko
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl , vajíčko a mouku a propracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly a uválíme z nich válečky. Uvaříme je v páře 20 minut. Pokud je vaříme v parním hrnci, tak každý knedlík potřeme jemně olejem, aby se nepřilepili. Pokud je chceme vařit ve vodě , vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut. 
0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *