
Těsto:
5 vajec
250 g cukru krupice
5 lžic horké vody
5 lžic rostlinného oleje
1/4 lžičky kypřícího prášku
300 g polohrubé mouky
Náplň:
asi 600 g vypeckovaných třešní
Na ozdobu:
500 g tvarohu z vaničky
moučkový cukr podle chuti
třešně
Žloutky s cukrem ušleháme a postupně přidáváme horkou vodu, olej, kypřící prášek a mouku, vše šleháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Připravíme si koláčkové formičky, nejlépe z vyjímatelným dnem, jemně je vytřeme máslem nebo olejem a naplníme těstem. To těsta dáme vypeckované třešně a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 – 190 st. asi 20-30 minut, ale délka pečení záleží na typu trouby.
Koláčky necháme vychladnou, pak je vyklopíme a před podáváním ozdobíme tvarohem rozmíchaným s cukrem a třešněmi
Komentáře