Piškotový dort


8 vajec
320 g cukru
320 g hladké mouky
8 lžic oleje
2 lžíce kakaa
rum
kůra z 1 pomeranče
Na polití:
čokoládová poleva
kokos na dort
domácí pomerančová marmeláda
Krém:
250 g mascarpone
250 g tvarohu v kostce
cukr podle chuti
250 ml smetany ke šlehání 33%
Bílky ušleháme s cukrem do tuha, pak přidáváme za stálého šlehání po částech žloutky, olej, mouku, pomerančovou kůru. Těsto rozdělíme na dva díly a jeden obarvíme kakaem. Vlijeme do dvou forem vytřené olejem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st.
Necháme vychladnout a vyklopíme. Korpusy rozkrojíme, pokapeme rumem, potřeme marmeládou.
Tvaroh, mascarpone a cukr dáme do šlehače, přilijeme smetanu a ušleháme.
Korpusy pokapané rumem a potřené marmeládou potřeme krémem a trochu krému si necháme na boky dortu. Korpusy klademe na sebe a přitlačíme . Boky potřeme krémem a posypeme kokosem. Dort polijeme čokoládovou polevou.
Dort necháme v lednici uležet do druhého dne. 
0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *