Jablkový koláč

550 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
1 hera
2 vejce
1 vanilkový cukr
mouka na vál
rozinky namočené v rumu
vlašské ořechy
asi 1 kg oloupaných a vykrájených jablek
2 skořicové cukry
lžička másla a 3 lžíce strouhanky na opražení
Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, změklý tuk, vejce, vanilkový cukr a zpracujeme těsto, které necháme v lednici asi půl hodiny uležet zabalené ve folii.
Těsto rozdělíme na dva stejné díly a vyválíme na velikost plechu a pomocí válečku přeneseme na vymazaný plech. Posypeme opraženou strouhankou a poklademe nahrubo nastrouhanými a vymačkanými jablky. Posypeme skořicovým cukrem, rozinkami a nasekanými vlašskými ořechy. Přikryjeme druhým plátem těsta, potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou vody a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. dozlatova.

0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *