Jablkový koláč II.

150 g másla nebo hery
4 žloutky
120 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
8 lžic mléka
500 g prosáté hladké mouky
1/2 kypřícího prášku
Náplň:
6-8 jablek
1 vanilkový cukr
2 skořicové cukry + cukr podle chuti
1 sáček vanilkového pudinku
Jablka oloupeme, nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr a podusíme, pak přidáme pudink rozmíchaný v trošce vody. promícháme, ještě chvilku dusíme a necháme vychladnout.
Náplň II.
4 bílky
špetka soli
50 g cukru
Vše ušleháme na tuhý sníh.
Dále potřebujeme sekané vlašské ořechy.
Máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a přidáme mléko. Dobře propracujeme a zabalíme do folie a uložíme na půl hodiny do lednice.
Z těsta oddělíme 1/3 a uložíme znovu do lednice. Ostatní těsto vyválíme na velikost velkého plechu s vyšším okrajem. Plech vymažeme a vyložíme plátem těsta. Poklademe vrstvou podušených jablek, posypeme ořechy a a potřeme sněhem. Navrch nastrouháme těsto, které jsme uložili do lednice. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme dozlatova při teplotě 180 st.

0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *