Jablkové řezy

300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 vejce
2 lžíce kakaa
250 g moučkového cukru
80 g hery
300 g nahrubo nastrouhaných jablek
tuk a hrubá mouka na pekáč
Náplň:
400-500 g mascarpone
asi 200 ml šlehačky
cukr podle chuti
citronová kůra
trošku vanilkové esence
Poleva:
150 g moučkového cukru
3 lžíce horké vody
1 lžíce kakaa
70 g másla
mandlové lupínky na posyp
Vejce utřeme s cukrem, kakaem a změklým tukem. Vmícháme nastrouhaná jablka (vymačkaná) a nakonec vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Směs rozetřeme do pekáče, který vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme na 180 st. Necháme vychladnout, rozkrojíme, potřeme náplní a povrch polijeme polevou.
Náplň:
Mascarpone trochu rozředíme šlehačkou a metlou mícháme. Postupně přidáváme šlehačku
a stále mícháme až vznikne požadovaná hustota krému. Vmícháme cukr, citronovou kůru a vanilkovou esenci.
Poleva:
Cukr prosejeme do misky, zalijeme horkou vodou a rozetřeme. přidáme kakao, změklý tuk a třeme až je poleva hladká a lesklá. Polevu rozetřeme na povrch korpusu a posypeme mandlovými lupínky.
Necháme v chladu uležet.
0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *