Kuřecí stehna s dijonskou omáčkou a zeleninovými knedlíky

2 kuřecí stehna

sůl

pepř

máslo

cibule

 

vývar podle potřeby

snítka rozmarýnu

rovná lžička kari

2 lžičky dijonské hořčice

smetana

Zeleninové knedlíky:

150 g cukety

150 g mrkve

sůl

pepř

3 vejce

máslo na vymazání zapékacích misek

Stehna osolíme a opepříme, opečeme na másle. Stehna vyjmeme, do šťávy přidáme nakrájenou cibuli, chvíli restujeme a stehna vrátíme do hrnce. Podlijeme vývarem, přidáme kari a rozmarýn a dusíme pod pokličkou doměkka. Když je maso měkké, vyndáme ho z hrnce a do šťávy přidáme hořčici a smetanu, promícháme a povaříme, přecedíme a propasírujeme. Omáčku zredukujeme.

Knedlíky:

Cuketu i se slupkou a oloupanou mrkev nastrouháme na jemném struhadle, promícháme a osolíme. Necháme stát, aby zelenina pustila vodu. Pak vymačkáme, přidáme pepř a žloutky, dobře promícháme a vmícháme z bílků sníh. Misky vymažeme máslem a naplníme směsí. Dáme do hrnce s vodou tak, aby voda sahala do půlky misek a vaříme asi 20 minut. Knedlíky můžeme udělat i v mikrovlnné troubě asi 10 minut.

1
0

2 komentáře “Kuřecí stehna s dijonskou omáčkou a zeleninovými knedlíky

  1. Romanko to vypada skvostne a ty knedliky mne nadchly!!!!! Urcite vyzkousim!!!! 😄👍🌟🍀❤️

    1. Ahoj Andělko, jsem ráda, že Tě můj recept zaujal. Posílám pozdrav do Olomouce a doufám, že se nám letos podaří setkání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *