Kuřecí maso s mrkví a rozpeky

3 vykostěná kuřecí stehna

1 cibule
lžíce másla
sůl a pepř
lžička citronové šťávy
lžička worcesteru
6 větších mrkví
250 ml kuřecího vývaru
lžíce hladké mouky
Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso ze stehen, osolíme a opepříme. Přidáme citronovou šťávu a worcester,  nakrájenou mrkev, podlijeme vývarem. Podusíme. Hladkou mouku dobře promícháme s trochou vody a přilijeme , provaříme a podáváme s rozpeky.
Rozpeky
300 g hladké mouky
50 g rozpuštěného sádla
1 žloutek
200 ml vlažného mléka
1/2 kostky droždí nebo 1 sáček sušeného
lžička cukru
lžička soli
bílek na potření
Z droždí, cukru a trochy vlahého mléka uděláme kvásek a necháme vzejít. Mouku promícháme se solí, přidáme kvásek, žloutek rozšlehaný v mléce, blahé sádlo a zaděláme těsto. Necháme vykynout a rozdělíme na 8 dílků, ze kterých vytvarujeme malé rozpeky. Rozložíme je na plech s pečícím papírem a necháme ještě chvilku kynout. Pak potřeme rozšlehaným bílkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. dozlatova.
1
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *