Bramborový báč

500 g polohrubé mouky
500 g najemno nastrouhaných a uvařených brambor
sůl
pepř
asi půl paličky česneku (i více)
majoránka
2 vejce
6 lžic oleje
250 ml vlahého mléka
30 g droždí + špetka cukru
Kvásek:
Droždí rozdrobíme, přidáme špetku cukru a zalijeme trochou vlahého mléka, počkáme asi 5 minut až kvásek vzejde.
Brambory nastrouháme na jemno, přidáme mouku, olej , vejce, koření, mléko a kvásek, vše promícháme. Můžeme přidat nakrájené uzené maso nebo škvarky. Těsto by mělo být hustější než na lívance. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Vykynuté těsto dáme do pekáče vymazeného sádlem.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 st. asi 40 minut. pro jistotu zkusíme špejlí.
Bác výborně chutná k polévce.

0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *