Domácí bramborové noky opečené s cibulkou a anglickou slaninou

Noky:
500 g ve slupce uvařených brambor
lžička soli
200 g hrubé mouky
1 vejce
1 žloutek
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupeme je a ještě teplé najemno nastrouháme. přidáme sůl, mouku, žloutek a vajíčko. zatím si dáme do většího hrnce vařit vodu, do které dáme trochu soli. Těsto zpracujeme a vyválíme šišky, které nakrájíme na stejné dílky a uděláme válečky. každý váleček zmáčkneme vidličkou. Běžně dělám noky malé, ale k omáčce jsem je udělala větší. Noky vložíme do vroucí vody, když vyplavou necháme je ještě minutu vařit.
2 cibule
trocha oleje
120 g i více podle chuti anglické slaniny
petrželka
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu, opečeme a přidáme noky, opékáme a občas promícháme. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou nebo sušenou.

0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *