Vepřové roládky se švestkovou omáčkou

4 porce
8 plátků vepřové pečeně
asi 100 g anglické slaniny nakrájené na plátky
100 g čedaru (plátky)
sůl a pepř
trošku hladké mouky
lžička drceného jalovce
kousek špeku
1 cibule
2 lžíce švestkových povidel
pár snítek čerstvého tymiánu
100 ml portského červeného vína
(nebo jiného červeného vína)
100 ml silného hovězího vývaru nebo demi glace
Maso naklepeme, osolíme a opepříme, poklademe plátky slaniny a čedaru, pevně stočíme a spíchneme párátky. Roládky obalíme v hladké mouce. V kastrole rozpustíme na kostičky nakrájený špek a pak přidáme cibuli, osmažíme do tmava. Přidáme roládky a opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem a podusíme doměkka. Maso vyjmeme a a přikryjeme alobalem. Do výpeku nalijeme víno , přidáme jalovec, tymián a povidla. Důkladně rozmícháme a zredukujeme, propasírujeme , podle potřeby dochutíme.
Maso vyndáme z alobalu, šťávu z masa vlijeme do omáčky a roládky nakrájíme. Podáváme s bramborem nebo rýží.

0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *