Vepřová kotleta s hráškem a mrkví.

2 porce

2 kotlety bez kosti
sůl a pepř
olej
worcester
lžička uzené papriky
stroužek česneku
půl lžičky grilovacího koření
kousek másla
Maso naklepeme, solíme a opepříme. V misce smícháme worcester, grilovací koření , papriku, prolisovaný česnek. Maso marinádou potřeme z obou stran a necháme hodinu odležet. Pak na oleji opečeme na pánvi. Do výpeku vložíme kousek másla.
Příloha:
lžíce másla
1 cibule
2 mrkve
balíček mraženého hrášku
troška vývaru
lžička hladké mouky
sůl a pepř
Na másle orestujeme cibuli a přidáme nadrobno nakrájenou mrkev. Osolíme a opepříme a po chvíli opékání zalijeme vývarem a chvilku podusíme. Pak přisypeme mražený hrášek, promícháme a ještě chvíli dusíme, zaprášíme hladkou moukou a podle potřeby ještě přidáme trošku vývaru. Dochutíme dle potřeby solí a pepřem

0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *