Škubánky s mákem a škubánkové smaženky

1 kg brambor
sůl
asi 200-250 g polohrubé mouky
sádlo
Na posyp:
moučkový cukr
mletý mák
rozehřáté máslo
Brambory oškrábeme, překrojíme a uvaříme téměř doměkka v osolené vodě.Vodu z brambor zpola zcedíme, brambory rozmačkáme, obrácenou vařečkou uděláme díry, zasypeme moukou a pod poklicí necháme asi 10 minut na mírném ohni dovařit.. Pak brambory promícháme dohladka. Z takto připraveného těsta tvoříme lžisí namočenou v horkém sádle noky, klademe na talíře. Posypeme mákem smíchaným s moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Pokud nám bramborová hmota zbyde, můžeme z ní udělat smaženky:
Z hmoty rukama uděláme placičky, které obalíme v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. Smažíme na sádle.

0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *