Mandlové palačinky s domácí zavařeninou

500 l polotučného mléka
špetka soli
špetka prášku do pečiva
2 vejce
vanilkový cukr
4 lžíce vlahého másla
200 g přesáté hladké mouky
50 g mandlové mouky nebo jemně mletých mandlí
kůra z 1 dobře omytého citronu
olej na smažení
kysaná smetana na ozdobu
maliny
domácí zavařenina
Vejce, máslo, vanilkový cukr a kypřící prášek metlou utřeme do pěny, pak postupně přidáváme ostatní suroviny a dobře metlou umícháme. Těsto necháme 20 minut odpočinout. Pak pánev pomažeme olejem a upečeme palačinku, další již pečeme bez oleje ( na kvalitní pánvi ). Hotové palačinky namažeme domácí marmeládou, ozdobíme kysanou smetanou a malinami.

0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.