Kynuté broskvové knedlíky

12-14 knedlíků
300 g polohrubé mouky
špetka soli
10 g droždí ( čerstvé nebo sušené )
špetka cukru
1 vejce
200 ml vlahého mléka
cca 7 broskví
na posyp- cukr, tvaroh, máslo

Mouku prosejeme do mísy a smícháme se solí. Doprostřed uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí nebo vsypeme sušené, trošku ho pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka. Necháme vzejít a pak přidáme zbytek mléka a vajíčko. Propracujeme těsto a necháme kynout dokud nezdvojnásobí svůj objem. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na stejné kousky. Do každého zabalíme půlku broskve. knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Zkusíme si jeden knedlík roztrhnout dvěma vidličkami, abychom zjistili zda je vařený. Všechny knedlíky po uvaření propícháme, aby z nich vyšla pára.
Podáváme s cukrem, strouhaným tvarohem a rozpuštěným máslem

0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *