Křehké a křupavé máslové rohlíčky s česnekem

Křehké a křupavé máslové rohlíčky s česnekem

400 g polohrubé mouky
100 g kukuřičné nebo sojové mouky
1 lžička soli
100 ml rostlinného oleje
1 celé vejce
1 žloutek
200 ml vlahého mléka
1 sáček sušeného droždí nebo 1/2 kostky čerstvého
špetka cukru na droždí
asi 120 g rozpuštěného másla
1 hlavička česneku
1 vejce na potření
Mouku prosijeme do mísy a promícháme se solí. Zvlášť v hrníčku nebo misce rozdrobíme droždí ( nebo použijeme sušené, přidáme špetku cukru a zalijeme trochou vlahého mléka, necháme vzajít. Hotový kvásek vlijeme do mouky, přidáme zbylé mléko s rošlehanými vejci a olej. Dobře propracujeme těsto a necháme vykynout. Pak těsto rozdělíme na 4 díky, každý vyválíme dokulata, potřeme rozpuštěným máslem promíchaným s vylisovaným česnekem. Rozkrojíme na 8 dílků a stočíme . Poklademe na plech a necháme ještě chvíli kynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předem vyhřáté trouby, pečeme na 180 st. dozlatova.

0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *