Hamburská kýta


1 kg vepřové kýty
kyselé okurky
párky
anglická slanina
sůl
asi 500 g kořenové zeleniny
bobkové listy
kuličky pepře
nové koření
cibule
lžíce hořčice
250 ml smetany
2 lžíce hladké mouky
ocet nebo citron
cukr
olej + máslo
Maso protáhneme okurkami, slaninou a párkem, osolíme a opepříme. V kastrole rozehřejeme olej s máslem a opečeme zbytek slaniny, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme a přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a koření, vše chvíli opékáme, pak vložíme maso a ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a zabalíme do alobalu, aby nevyschlo a omáčku rozmixujeme i s kořením jen bobkové listy vyjmeme. Omáčku dochutíme pepřem cukrem ,citronem nebo octem a hořčicí. Nakonec vlijeme smetanu , ve které dobře rozmícháme mouku a provaříme. Podáváme s domácím knedlíkem. 

0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.