Dvoubarevná buchta s pudinkovo-tvarohovým krémem

1 vejce
1/2 hrnku krystalového cukru
1/2 prášku do pečiva
1/2 vanilkového cukru
1/4 hrnku oleje
1 hrnek prosáté hladké mouky
1/2 hrnku mléka
Vajíčku ušleháme s cukrem a postupně přidáme všechny suroviny a ušleháme. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přidáme kakao a lžičku instantní kávy. Světlé těsto vlijeme do vymazané dortové formy, pak nalijeme tmavé těsto a vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme na 180 st.
Náplň:
1/4 l mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
cukr podle chuti
1/4 másla
rum
1 tvaroh
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Do horkého vešleháme máslo, rum a pak tvaroh. Krém rozprostřeme na vychladlou buchtu a polijeme polevou.
Poleva:
50 g čokolády na vaření
lžička másla
1 kysaná smetana
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a vmícháme kysanou smetanu.
Buchtu můžeme podle chuti posypat kokosem nebo mletými ořechy.
Necháme ztuhnout v lednici.
Toto je množství do dortové formy o průměru 28 cm. Na velký plech potřebujeme všeho dvojnásob.

0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *