Polévka Gumbo z tresky

500 g tresky
1 pikantní klobása
1 cibule
1 mrkev

1 řapík celeru
2 velká rajčata
1 bílá paprika
1 červená paprika
1dl bílého vína
mletá paprika
2 stroužky česneku
libeček
oregáno
1 smetana
hladká mouky
máslo
sůl a pepř
1,5 l vývaru
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata, papriky, klobásu, řapíkatý celer, nasekaný česnek, mrkev, oregáno, libeček a mletou papriku. Orestujeme a podlijeme vínem a vývarem. Povaříme. Přidáme nakrájenou tresku. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme do polévky a přilijeme smetanu. Provaříme.

0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *