Krémová rajčatová polévka s treskou

1 cibule
olivový olej
1 plechovka rajčat
5 středně velkých brambor
sůl a pepř
lžička mleté papriky
1 smetana
1 řapík celeru
3 stroužky česneku
kostka cukru
snítka koriandru
petrželka
1/2 l zeleninového vývaru
1/2 l vývaru z tresky
asi 500 g uvařené tresky
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek a řapík celeru. Pak přidáme rajčata,cukr, nakrájené brambory, přidáme koření a bylinky, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Rozmixujeme a přidáme smetanu. Na talíř přidáme do polévky uvařenou tresku.

0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *