Mont Blanc – dezert z jedlých kaštanů

300 g vyloupaných kaštanů
300 ml mléka
100 g cukru
2 lžíce kakaa
1 lžíce rumu
vanilkový lusk
šlehačka k podávání
strouhaná čokoláda na posyp
Kaštany asi 10 minut povaříme a nastrouháme. Zalijeme mlékem, přidáme vnitřek vanilky
a vaříme 20 minut. Přidáme cukr, rum, kakao a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Naplníme 4 malé skleničky. Necháme 2 hodiny v ledničce uležet, pak ozdobíme ušlehanou šlehačkou a posypeme čokoládou.
Tento dezert je velmi sytý, proto stačí menší porce.
Krém se výborně hodí do dortů a vánočního cukroví.

0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *