Krůtí kousky ve smetanové omáčce s kari a karlovarský knedlík

 

400 g krůtích prsou

sůl a pepř
100 g anglické slaniny
1 cibule
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
400 ml drůbežího vývaru
250 ml smetany ke šlehání
lžička kari koření
Na pánvi rozškvaříme anglickou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme  do zlatova, pak přidáme olej  a nakrájené maso. Osolíme a opepříme a za častého míchání chvíli opékáme, přidáme kari, trochu podlijeme vývarem.
V kastrolu uděláme z másla a mouky jíšku, kterou zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme, provaříme. Přidáme maso z pánve, přilijeme smetanu a prohřejeme.
Knedlíky:
6 rohlíků
150 – 200  ml mléka
sůl a pepř
3 vejce (z bílků sníh)
3 lžíce oleje
4 lžíce hrubé mouky (podle potřeby i více)
nasekaná petrželka
kousek nakrájené červené papriky
asi 60 g nakrájené libové anglické slaniny
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem rozmíchaným se žloutky a olejem. Promícháme a necháme chvilku odležet. Osolíme , opepříme, přidáme mouku, petrželku, papriku, slaninu a sníh z bílků. Propracujeme a vytvoříme koule velké jako tenisové míčky. Uvaříme je v páře 20 minut.
0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *