Těstovinové mušle plněné masem

 

asi 16 kusů velkých mušlí
1 cibule
2 konzervy vepřového masa
česnek
sůl a pepř
strouhaný sýr na posyp
petrželka na ozdobu
Omáčka:
1 konzerva rajčat
2 stroužky česneku
lžíce olivového oleje
sůl a pepř
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek nakrájený na plátky, necháme ho rozvonět (opékáme ho jen chvilku, aby nezhořkl). Přidáme rajčata z plechovky, osolíme a opepříme, podusíme. Pak rozdělíme do dvou zapékacích misek.
Mušle uvaříme v osolené vodě.
Tuk z masa z konzervy rozpustíme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme nasekaný česnek, nakrájené maso, sůl a pepř. Orestujeme a naplníme mušle, poklademe je do omáčky, posypeme strouhaným sýrem a chvilku zapečeme. Hotové ozdobíme nasekanou petrželkou.
0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *