Perníková pěna

 

100 g perníčků bez čokolády
lžička perníkového koření
2 vejce
3 lžíce cukru krupice
250 ml smetany ke šlehání
4 plátky želatiny
lžička másla
1 citron
1 pomeranč
cukr nebo sirup
cukr podle chuti
mandarinky
Vejce ušleháme s cukrem a přidáme najemno nastrouhané perníčky a perníkové koření. Ušleháme a přidáme želatinu upravenou podle návodu na obalu. Znovu ušleháme a necháme 30 minut v ledničce. Pak vmícháme dobře ušlehanou šlehačku a znovu uložíme na 30 minut do lednice.
Citron a pomeranč vymačkáme a vlijeme do kastrůlku s rozehřátým máslem, přidáme cukr a svaříme na sirup. Mandarinky oloupeme a rozdělíme na dílky a necháme je glazovat v sirupu.
0
0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *